Файлов каталог - Сайт за романите на Силвия Кристъл

Сайт за романите на Силвия Кристъл

Сряда, 28.06.2017, 03:12

Добре дошли Гост | RSS | Главна | Файлов каталог | Регистрация | Вход

Главна » Файлове

Общо записи в каталога: 10
Показани записи: 1-10
Страници:

Скъпи приятели,

Приятни мигове с историята от новия роман "Играта на слепците"!

Един разбунен от страсти Париж се превръща в декор на разтърсваща история за тайна любов, накърнена чест, неовладяна дързост и желание за възмездие. Един кипящ от непримиримост млад мъж търси настървено отговори, които неусетно го превръщат от обвинител в обвиняем. Една разпъната от лицемерния морал жена отхвърля смирено натрапената й вина на грешница. Един мъртвец кара живите да преосмислят всяка стъпка по пътя си. Една любов воюва безотказно за правото да тържествува.

Романът е задъхан разказ за бруталното рушене на представи, белязали миналото на героите. След разкритията всеки от тях осъзнава по твърде болезнен начин истината, че светът на чувствата е изграден единствено от късове несигурност.  

Мисли от романа:

 „Може да срещнеш най-прекрасния човек на света и да откриеш, че това не е твоят човек.“

 „Притиснати от страха, правим също толкова грешки, колкото и подгонени от сляпата решимост.“

 „Безгрижието ни заслепява. Единствено ударите отрезвяват.“

 „Човек никога не е достатъчно мъдър, за да се отърси сам от бремето на самозаблудите.“

 „Разкриваме се в изпитанията. В безгрижието сме еднакви.“

 „Падането е човешко. За изправянето понякога са необходими нечовешки усилия.“

 „Книгите трябва да казват истината. За лъжите си имаме живота.“

 „Сексапилните жени са облечени, усмихнати и умни.“

 „Мъжете се плъзгат по повърхността на чувствата. Жените се давят в дълбочината им.“

 

 

Моите романи | Преглеждания: 206 | Сваляния: 0 | Добавено от: Krystal | Дата: 27.11.2016

Скъпи приятели.

Романът "Булевардът на лъжите" вече е по книжарниците. 

Приятни мигове!

Забулени в лъжи истини. Дълбоко заровени тайни. Разтърсващи разкрития. Неизповядани прегрешения. Неизплакани огорчения. Пробудени под напора на страстта чувства. Закъснели равносметки. Неизкупени вини. 
Завладяваща история, която преобръща представите ни за любов, вярност, достойнство, гордост, искреност и чест.

„Любовта е клада. Или сам изгаряш в нея. Или изпепеляваш чувствата на другия.“

„Ако срещнеш мечтата си, не я превръщай в сива делнична реалност.“

„Мъж, спечелен с тактика, е придобивка до време. Мъж, спечелен с искреност, е

завоевание за цял живот.“

„Прочистването от фалшиви чувства, чупливо доверие и лицемерни приятелства винаги действа оздравително.“

„Жена се печели с гарнирано с упорство внимание. Мъж – с добре премерено безразличие.“

„Можеш да си сигурен единствено в чувствата на човек, който се е сблъскал с най-тъмната ти страна и не те е оставил сам в мрака.“

"Раят е там, откъдето нямаш желание да избягаш."

„Не съществува смекчаващо вината обстоятелство за предателството.“

 

 

 

 

 

Моите романи | Преглеждания: 1121 | Сваляния: 0 | Добавено от: Krystal | Дата: 30.07.2015

          Скъпи приятели,

Търсете в Amazon трилъра "Ултимус".

https://www.createspace.com/5412912

http://www.amazon.com/Ultimus-Bulgarian-Sylvia-Krystal/dp/1511568631/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1431628205&sr=1-1&keywords=sylvia+krystal+ultimus       

Романът "Ултимус" в книжен вариант и в България. Бихте могли да го намерите в книжарница Топ-книгите. 

http://www.top-knigite.bg/product/1848/ultimus.html 

 

Най-загадъчното произведение в историята на човешката цивилизация вдига на крак политици, представители на влиятелни бизнессреди, членове на мощни медийни братства и ревностни пазители на забранени истини, обединени в тайни научни ордени. Новината, че неизвестен учен е разчел текстовете на прочутия Ръкопис от Фраскати, се превръща в мотив за поредица от жестоки престъпления, в които прозира пагубен стремеж към власт над умовете, към лесно богатство и бърза слава.

На пътя на надигаща се вълна от коварни амбиции се оказва млада специалистка по история на древни ритуали. Около Розали се затяга възелът на безкомпромисна надпревара, в която е заложен стремежът към откриване на ключа, отвеждащ към закодираните в оригинала послания. Събитията захвърлят младата жена в предната линия на подмолна война, участниците в която прибягват до забранения арсенал от средства, за да елиминират противника и да разчистят пътя към собствения триумф.

Кой ще открие пръв смисъла на тайните послания? Какво е закодирано в страниците на неразгадания в продължение на седем века ръкопис? Дали зад сложния средновековен шифър стои знаменитият алхимик, физик, мистик и астроном Роджър Бейкън? Или съществува вероятност сензационната версия на непретенциозен в научните си търсения съвременен медиевист да запълни липсващите звена в човешката история?

Розали е епицентърът на разтърсващи събития, странни стечения на обстоятелства, страховити случайности и неочаквани обрати. Тя попада в мъртви градове и древни светилища. Обикаля императорски дворци и кардиналски владения. Броди сред мрачните галерии на злокобния Лабиринт и търси изхода от царството на вековните мистерии.

Кой подхвърля в ръцете на младата жена улики, които отвеждат към добре съхранени тайни? Защо хората, които се стремят към разгадаването на шифъра, са убедени, че чаровната чужденка е средството, благодарение на което ще стигнат до целта? Дали Розали наистина стиска края на нишката, която отвежда към желаното прозрение? И кой от всички тези доблестни мъже изпълнява виртуозно ритуала на разрушението, криейки лика си зад грозното лице на Минотавъра?

В края на романа отговорите сами изплуват на повърхността. Готови ли сте да ги чуете?


find us on facebook

Моите романи | Преглеждания: 2010 | Сваляния: 953 | Добавено от: Krystal | Дата: 30.05.2013

Скъпи приятели,

Бихте могли да намерите  в Amazon новия трилър "Лявото око на Рембранд" в книжен вариант. Приятни мигове!

https://www.createspace.com/5360054

http://www.amazon.com/Rembrandts-left-Bulgarian-Sylvia-Krystal/dp/1508783780/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1431890642&sr=1-2

Романът "Лявото око на Рембранд" вече и в България. Бихте могли да го намерите в книжарница Топ-книгите на изключително атрактивна цена.

http://www.top-knigite.bg/product/1847/lyavoto-oko-na-rembrand.html

Какво се случва, когато случайността събере на едно място пристрастен пияч на абсент, начинаещ пушач на коноп, целомъдрена жрица на любовта, неуспял фалшификатор на картини, продажен оценител на произведения на изкуството, вандал-маниак, милиардер-измамник и един плаващ из каналите на Амстердам труп? В компанията липсва едно ченге, разбира се. Когато и то се включи в играта, всички фигури върху шахматната дъска ненадейно променят местата си. Започват да се движат не по правилата. Предприемат изненадващи ходове. Служат си със забранени средства. Желанието да се доберат до целта тласка действието по пътя на задъхани приключения и жестоки авантюри.

Какво общо има Рембранд с тази шайка от измамници, пропаднали типове и неудачници? Художникът е мотивът. Средството. Целта. Повратностите в живота му са линията, която следват героите, за да открият истината за собственото си житейско превъплъщение. Геният на Рембранд се превръща в повод за поредица от престъпления, вандалски нападения и актове на унищожение, които оставят грозен отпечатък върху лицето на изкуството. Тайните знаци, изрисувани в лявото око на гения върху някои от автопортретите, дават нов тласък на надпреварата за лесно богатство и бърза слава.

Халюциногенни гъби, опиати, абсент, индийски коноп и марихуана се смесват с евтина платена любов, мръсни пари, грандиозни измами и престъпни намерения.          

Действието в романа се развива върху две плоскости. На привидната доблест, безкористност и чест. И на действителната низост, падение и мерзост. Когато тези два паралелни свята се сблъскат, се случват страховити неща. Изскачат грозни призраци от миналото. Бродят видения от настоящето. Витаят заплахи от бъдещето.

Всички описани покушения в романа са действителни. А раните от тях ще кървят вечно върху сгърченото в страдалческа гримаса лице на изкуството.  

 

 

 

 

Моите романи | Преглеждания: 1534 | Сваляния: 0 | Добавено от: Krystal | Дата: 24.03.2014

 

Скъпи приятели,

Романът "Сезонът на лунатиците вече е по книжарниците. Книгата е задъхан разказ за срещата между един млад и напорист мъж и една горда и красива жена, които се лутат в лабиринта на чувствата. Романът разказва драматичната история на двама лунатици, които пият жадно полагащата се на всеки глътка илюзорно щастие. Приятни мигове!

Избрани мисли от "Сезонът на лунатиците":

"Светът на чувствата е изграден от късове несигурност."

"Малко мъже умеят да виждат отвъд извивките на тялото."

"Нощта без капка нежност е като денят без капка вяра."

"Човек не трябва да робува на чуждите представи за щастие."

"Който си играе с чувства, все някога ще бъде победен."

"Когато човек обича някого, не забелязва недостатъците му. Когато не обича, забелязва само тях."

"Най-дългите нощи са на безпокойството, най-кратките – на удоволствието."

"Външността е само повод за влюбване, но никога достатъчно условие за обичане."

"Докато казваш истината, винаги ще има недоволни."

 

Моите романи | Преглеждания: 1989 | Сваляния: 0 | Добавено от: Krystal | Дата: 08.02.2015

ī

Скъпи приятели,

Продължението на романите „Плътта на пеперудата“ и „Гладът на пеперудата“ - „Ловът на пеперудата“, вече е по книжарниците. Приятни мигове с края на историята, която стана близка на толкова много хора!

Избрани мисли от романа:

„Зная, че очакваш да направя грешката, която ще ти разреши да си тръгнеш от мен. Няма да я направя, Амели. Не защото съм безгрешен, а защото те обичам.“

„Не беше по силите му да я изтръгне от сърцето си. Да я прогони от мислите си. Тази жена беше целият му живот. Красеше мечтите му. Пробуждаше възторзите му. Даваше смисъл на стремежите му.“

„Мъж, който се влюби в ума на една жена, обича завинаги.“

„Телата си приличат, душите рядко, умовете никога.“

„Най-дългите нощи са на безпокойството, най-кратките – на удоволствието.“

„Твоят Бил е един нещастен ловец на нощни пеперуди. Тези наивни, доверчиви и глупави същества сами кръжат край него. Пърхат с крила, опитват се да привлекат вниманието му, а той се забавлява, като ги събира в шепите си. Някои от тях мачка, други пуска да излетят, защото знае, че ще се върнат. Не допускай да се превърнеш в една от тези еднодневни пеперуди, Амели.“

„-     Не зная, Бил, наистина не зная какво да направя, така че всички да бъдем щастливи.- Време е да узнаеш, Амели. Погрижи се да сложиш всички счупени парчета по местата им. И се постарай да не боли, когато се решем по върховете им.“ 

Моите романи | Преглеждания: 2048 | Сваляния: 0 | Добавено от: Krystal | Дата: 21.09.2014

Търсете по книжарниците продължението на романа "Плътта на пеперудата" - "Гладът на пеперудата"

Избрани мисли от романа

- Всеки може да ти обещае красиво бъдеще. Но не всеки може да ти осигури красиво минало, Амели.

- Една жена, за да я запазиш завинаги красива в представите си, трябва да я съхраниш като мечта. Като фантазия. Като блян. А ти, Бил, се опитваш да ме направиш част от ежедневието си. Да разрушиш мечтата и да я превърнеш в сива делнична реалност.

Най-дълги са онези пътищата, по които човек няма желание да тръгне.

Всяка жена е интересна до мига, в който започне да се прави на интересна. 

 

- Опитвам се да съхраня достойнството си, Бил.

- Когато човек обича, достойнството не струва пукната пара, малка моя Амели.

 

- Ти какво би избрала, Амели? Да изживееш една дълга, тиха и безметежна любов? Или да изпиташ вихрената мощ на една кратка, бурна и всепоглъщаща страст? 

- И двете, Ралф. Искам да изживея и двете.

 

Никой мъж не би искал да прекара живота си с жена, която в мислите си живее с друг.

 

- За теб ще остана само едно красиво изкушение, Бил. Един примамлив забранен плод. Колкото и да протягаш ръце, колкото и да се стремиш към него, никога няма да опиташ вкуса му.

 

- Когато човек обича, предава в чужди ръце всички ключове на душата си. 

 

Моите романи | Преглеждания: 3776 | Сваляния: 0 | Добавено от: Krystal | Дата: 14.04.2014

   


Търсете по книжарниците

 
"Плътта на пеперудата"
 
Избрани мисли от романа
 

Не силата, а слабостта на един мъж обикновено е онова, от което най-много се страхуват всички.

 Най-сигурният начин да изгубиш една жена, е като я принудиш да се откаже от същността си.

 Навикът е много опасно нещо, защото приспива чувствата. Задушава емоциите. Забулва всичко в сивота.

В играта на лъжи губещият винаги се оттегля последен.

Щастието е нещо измислено. То не съществува извън нашите представи за него.

Трудните цели уморяват мъжете. Те винаги избират равни пътеки.

Не всеки, който се опитва да открадне любовта ти, е крадец. Но всеки, който е готов да стъпче доверието ти, е палач.

 Най-силното оръжие на една жена е нейната беззащитност.

Мъжете изпитват живителна необходимост да се доказват. В надпреварата за парите. В схватка за място в служебната йерархия. В леглото.

Всяка жена е интересна до мига, в който започне да се прави на интересна.

 Мъжете обичат свободните пространства. Порядъкът ги задушава. Бариерите ги превръщат в непокорни жребци, копнеещи да разчупят огражденията и да препускат като диви мустанги в степта.

Можеш да изневериш и с един поглед. С една мисъл. Както и да останеш верен, дори когато прекараш няколко нощи в леглото с друг. Верността е чувство, Амели, не само начин на поведение.

Амели облегна глава върху грапавия зид. Знаеше, че Бил е от мъжете, които не търсят лесна победа. Стигаше му това, че бе объркал мислите й. Беше събудил в тялото й забранени желания.

Бил издърпа ключа от ръката й и без да я освобождава от прегръдката си, без дори да отделя устните си от нейните, приплъзна тялото й по стената, отключи, запали лампата и блъсна вратата зад гърба си.

Захвърли ключа върху леглото и избута Амели към огромното махагоново бюро. Замахна и вещите се сгромолясаха с трясък върху пода.

 


find us on facebook

Моите романи | Преглеждания: 8806 | Сваляния: 3393 | Добавено от: Krystal | Дата: 09.03.2013

 

Свежи мисли и откъси от "Довереникът"

  "Жените явно не са лъжица за моята уста. И за да не прекарам остатъка от живота си в самота, вероятно ще се наложи да си взема куче. Разправят, че поне тия зверове били верни до гроб."

"- Нуждаете ли се от нещо, Амели?
- Да, Макс, от приятел. 
Жените имат странни приумици. Къде сега да й търся приятел?"

“Не бива да й се сърдиш, Макс. Всяка на нейно място би си плюла на петите, когато усети, че й пробутват все едни и същи незначителни роли. На готвачката, перачката, чистачката. В тях няма тръпка. Няма красиви копнежи и възвишени стремежи. Така се ражда натрапчивото желание за бягство. Всяка жена мечтае поне веднъж в живота си да бъде Ана Каренина или Ема Бовари.”

“Напоследък изпитвам истинско удоволствие да си правя компания сам. Говориш със себе си, ругаеш и никой не ти се репчи. На следващия ден не гледаш кисели физиономии и не очакваш удари под кръста. Така съм щастлив, че ме има на този свят! С кого иначе ще се заяждам сега? Кой друг ще търпи тъпите ми въпроси и злобните ми подмятания? И кой е този, който утре ще ми се усмихва, след като цяла нощ се е скапвал от скука в компанията ми? “ 
 
 " Елионор със сигурност не беше единственият човек, забелязал, че съм объркан. Но само тя се осмели да бръкне с пръст в раната, така че да ме заболи. Да ме накара да се мятам, да крещя, да вия, но да знам, че съм жив. Нещо те тормози, момчето ми. Не ти дава миг покой. Слушай, знам прекрасен лек за твоята болест! 

 

 

 

Моите романи | Преглеждания: 1563 | Сваляния: 0 | Добавено от: Krystal | Дата: 07.02.2013

 

 

            Бихте могли да четете безплатно романите като кликнете върху заглавието над корицата и ги изтеглите от новата страница, кликвайки отново върху "Свалете от огледален сървър".

        Погребението мина като по вода. Без излишно достолепие и изблици на пресилена печал. Присъстваха шепа дългогодишни приятели и двама-трима лицемерни колеги. Нямаше преливащи от изкуствена горест речи. Нито приспивни псалми за успокоение на душата. Семейството, разбира се, също уважи събитието. И както винаги, демонстрира достойнство и класа. Вече официално съм в отбора на мъртвите. На пръв поглед мисълта изглежда малко стряскаща. Но както с всяко ново нещо, с времето се надявам да свикна.

 

 

 

 


find us on facebook

 

 

Моите романи | Преглеждания: 1526 | Сваляния: 1004 | Добавено от: Krystal | Дата: 16.07.2013

Сайт меню

Вход във форума

Раздел категории

Моите романи [10]

Количка за пазаруване

Количката Ви е празна

Търси

Статистики


Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0