Довереникът - Моите романи - Файлов каталог - Сайт за романите на Силвия Кристъл

Сайт за романите на Силвия Кристъл

Сряда, 28.06.2017, 03:08

Добре дошли Гост | RSS | Главна | Файлов каталог | Регистрация | Вход

Главна » Файлове » Моите романи

Довереникът
07.02.2013, 22:59

Свежи мисли и откъси от "Довереникът"

  "Жените явно не са лъжица за моята уста. И за да не прекарам остатъка от живота си в самота, вероятно ще се наложи да си взема куче. Разправят, че поне тия зверове били верни до гроб."

"- Нуждаете ли се от нещо, Амели?
- Да, Макс, от приятел. 
Жените имат странни приумици. Къде сега да й търся приятел?"

“Не бива да й се сърдиш, Макс. Всяка на нейно място би си плюла на петите, когато усети, че й пробутват все едни и същи незначителни роли. На готвачката, перачката, чистачката. В тях няма тръпка. Няма красиви копнежи и възвишени стремежи. Така се ражда натрапчивото желание за бягство. Всяка жена мечтае поне веднъж в живота си да бъде Ана Каренина или Ема Бовари.”

“Напоследък изпитвам истинско удоволствие да си правя компания сам. Говориш със себе си, ругаеш и никой не ти се репчи. На следващия ден не гледаш кисели физиономии и не очакваш удари под кръста. Така съм щастлив, че ме има на този свят! С кого иначе ще се заяждам сега? Кой друг ще търпи тъпите ми въпроси и злобните ми подмятания? И кой е този, който утре ще ми се усмихва, след като цяла нощ се е скапвал от скука в компанията ми? “ 
 
 " Елионор със сигурност не беше единственият човек, забелязал, че съм объркан. Но само тя се осмели да бръкне с пръст в раната, така че да ме заболи. Да ме накара да се мятам, да крещя, да вия, но да знам, че съм жив. Нещо те тормози, момчето ми. Не ти дава миг покой. Слушай, знам прекрасен лек за твоята болест! Приготвила съм ти куп неприятности. Когато те погнат ченгетата, няма дори да се сещаш, че жена ти ти е била шута."

Категория: Моите романи | Добавено от: Krystal
Преглеждания: 1563 | Сваляния: 0 | Рейтинг: 4.8/61

Сайт меню

Вход във форума

Раздел категории

Моите романи [10]

Количка за пазаруване

Количката Ви е празна

Търси

Статистики


Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0